torstai 14. maaliskuuta 2013

Arvostelu: The Binding of Isaac

The Binding of Isaac on roguelike indiepeli, joka kertoo pienestä Isaac-pojasta. Pelin on kehittänyt Edmund McMillen ja Florian Himsl. Musiikista vastaa Danny Baranowsky. Peli kehitettiin aluksi Newgroundsiin flash-peliksi, mutta pelistä tuli niin suosittu, että siitä tehtiin julkaisu steamiin. Peli maksaa viisi euroa ja DLC Wrath of The Lamb kolme euroa.

Pelin juoni perustuu raamatulliseen tarinaan nimeltä Binding of Isaac, mutta tosin tällä kertaa Abrahamin tilalla on Isaacin äiti. Isaac pakenee äitiään luolastoihin ja taistelee erilaisia vihollisia vastaan ampumalla kyyneliä. Voit myös pelata eri hahmoilla kuin Isaacilla. Näitä hahmoja on yhteensä viisi: Isaac, Cain, Eve, Judas ja Samson. Pelissä on myös yksi bonushahmo, josta kerron myöhemmin.


Isaac ennen Power-Uppeja
Pelissä voi kerätä erilaisia Power-Uppeja, jotka muuttavat hahmon ulkoasua, pelaajan taitopisteitä ja kyyneliä. Taitoja on neljä: Power (Aiheuttaa enemmän vahinkoa vihollisille), Range (Kyynelet lentävät pidemmälle), Speed (Isaac liikkuu nopeammin) ja Shot Speed (Parantaa kyynelien RPM:ää)

Pelissä on myös käytettäviä itemeitä, kuten pillereitä, tarot- kortteja, pommeja ja kolikoita.
Kolikoilla voi ostaa kaupasta itemeitä, uhkapelata Arcadessa ja lahjoittaa niitä Beggarille.
Isaac Power-Uppien kanssa.
Peli vaikeutuu joka toinen taso. Jokaisen tason lopussa on yksi bossi. Tasoja on yhteensä kuusi: Basement I ja II, Caves I ja II, Depths I ja II. Depthsin viimeisessä tasossa tulee pelin ensimmäinen pääbossi, Isaacin äiti. (Mom). Kun on tappanut Momin, pelin ensimmäinen lopetus aukeaa ja seuraavalla kerralla voit jatkaa kahteen lisätasoon. Nämä aukeavat lisätasot ovat Womb I ja II. Wombin lopussa on pelin toinen pääbossi; Moms Heart. Tämän jälkeen pelikentälle tulee normaalia isompi kultainen laatikko. Laatikkoon menemällä peli loppuu, ja voit aukaista erilaisia lopetuksia. Niitä on yhteensä 13. Joskus myös ovi ilmestyy, ja voit jatkaa vielä kahteen tasoon,  aivan ensiksi Sheoliin tai Cathedraliin. Sheolin pääbossi on Saatana ja Cathedralin Isaac. Kun olet vetänyt jommankumman läpi, aukeaa vielä erilainen lopetus. Seuraavalaa kerralla voit jatkaa vielä yhteen, ja viimeiseen leveliin, Chestiin. Tällä kertaa pääbossina on ???, joka on käytännössä kuollut Isaac. Peliä ei voi enää jatkaa eteenpäin, ja aukeaa uusi pelattava hahmo, ???. Peliä voi toki pelata uudelleen, mutta nyt olet vetänyt pelin läpi.




Arvosana: 9

Isaacista koituu hupia moneksi, moneksi tunniksi. Peliin pääse nopeasti mukaan ja sen oppii helposti, mutta vaati tuuria- ja taitoa vetää peli kokonaan läpi. Isaac kannattaa ostaa Steamista 5 euron hintaan tai edes kokeilla peliä Newgroudsissa. Suosittelen! Peli on tällä hetkellä (28.3) alennuksessa 1,25 eurolla Steamissa.

Binding of Isaac Newgroudsissa
http://www.newgrounds.com/portal/view/581168

Binding of Isaac Steamissa
http://store.steampowered.com/app/113200

Binding of Isaac gameplay (jcvsmc)
http://www.youtube.com/watch?v=7tNEDCgKMB4


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti